Le Moulin en Route
meetings, eat & sleep

OMGEVING

Le Moulin en Route ligt in een rustige omgeving met veel groen, aan de rand van het kleine dorp Blèves (± 90 inwoners). Op het grote erf van de Moulin en Route vind je onder andere een populierenbosje, een boomgaard, een overdekt terras met bar, een meertje met rivier en een ruime groene tuin met veel zitjes. Hoe dan ook vind je hier rust en ruimte in overvloed voor rust en inspiratie. 

In de directe omgeving liggen pitoreske dorpjes, zoals La Perriëre, een prachtig kunstenaarsdorp. Le Moulin en Route ligt in het glooiende coulissenlandschap van het Franse departement Sarthe, tegen Normandië en de Pays de la Loire-streek aan. Vlakbij zijn twee natuurparken en de steden Alençon en Le Mans.

De molen ligt in het gebied Le Perche: waar sinds eeuwen paarden (Percherons) worden gefok. Het is een prachtige, heuvelachtige en groene streek met beeldschone manoirs en mooie plaatsen als Mortagne au Perche en Bellême. 


STEDEN

AlençonOp 20km afstand, bekend vanwege het beroemde kantwerk en zijn mooie monumentale gebouwen. www.paysdalencontourisme.com. 

Mamers: (8 km) is een levendig historisch stadje waar o.a. veel winkels en restaurants zijn. Mamers beschikt ook over een zwembad, bioscoop en een theater. Bovendien is er een vrijetijdscentrum, waar men kan tennissen, waterfietsen, vissen en paardrijden. www.tourisme-mamers-saosnois.com 

Le Mans: bekend van het 13,65 km lange 'Circuit de la Sarthe'-circuit, dat jaarlijks in het tweede weekend van juni plaatsvindt. Le Mans heeft nog een authentiek middeleeuws stadsgedeelte waar je uren kan slenteren door de smalle steegjes. Le Mans is een grote universiteitsstad, waarvan ook de cinematografische waarde bewezen is in films als ‘Cyrano de Bergerac’ en ‘The Man with the Iron mask’.


ACTIVITEITEN

Golf:  In Bellême en Alençon (in de buurt) zijn schitterende 18-holes golfbanen

Minigolf: In Bellême, kwartiertje rijden is een leuke minigolfbaan.

Zwemmen: Overal in de buurt zijn meren waar je heerlijk kunt zwemmen. Bij mij in de rivier kan je "pootje baden". In Bellême is een groot zwembad.

Paardensport: Nationale Stoeterij (Haras) ‘Le Pin’ , het ‘Versailles van het paard’ is één van de bekendste stoeterijen ter wereld en stamt uit het begin van de 18 e eeuw. De historische stalgebouwen en het kasteel zijn gelegen op een terrein van 1.000ha en bieden ruimte aan zo’n 50 hengsten van 10 verschillende rassen in dienst van de fokkerij. Op ‘Le Pin’ worden rondleidingen georganiseerd waarbij o.a. de stoeterij, het kasteel en het museum bezocht kunnen worden. Op donderdagen (van juni tot september) vinden ook de indrukwekkende hengstenpresentaties plaats. Afstand: +/- 60 km. www.haras-nationaux.fr

Kastelen en kathedralen: De Loirestreek is de pronkstreek van Frankijk. Je kunt er heel lekker fietsen en vele dorpen en steden bezoeken. De hoeveelheid kastelen en kathedralen is opmerkelijk te noemen, maar ieder hebben ze hun eigen charme. Een sprookjesachtige reis voert langs renaissance kastelen, middeleeuwse vestingen en fraaie parken en tuinen in de Loirevallei waar gedenkwaardige klank- en lichtspelen worden georganiseerd. De reis is een feest voor jong en oud. Het indrukwekkende Château de Chambord is het grootste kasteel langs de Loire. Het Château de Cheverny leverde de striptekenaar Hergé inspiratie op voor de tekening van Kasteel Molensloot in Kuifje. Geniet op het Château d'Azay-le-Rideau van een droomomgeving met water. Zorg dat je blik op het noorden gericht blijft in het park van het Château de Valençay waar het grootste labyrint van Frankrijk ligt! Negentien kastelen vertellen hun verhaal en zijn het bezoeken waard, dat mag je niet missen als je in de Loirevallei op vakantie bent!

Wandelen: Op een steenworp afstand zijn 2 fantastische natuurreservaten waar je uren kan wandelen eventueel onder leiding van een gids. Wat dacht je van een wandeling in het donker, volledig vertrouwen op je zintuigen. Het Parc Naturel Régional du Perche is een landschap van heuvels bekroond met bossen, van valleien met heggen en van holle paden omzoomd met hagen, rivieren en plassen. Ten westen van Blèves ligt het natuurpark Normandie et Maine, bekend van de uitgestrekte bossen.