Le Moulin en Route
meetings, eat & sleep

OMGEVING

Le Moulin en Route ligt in een rustige omgeving met veel groen, aan de rand van het kleine dorp Blèves (± 90 inwoners). Op het grote erf van de Moulin en Route vind je onder andere een populierenbosje, een boomgaard, een overdekt terras met bar, een meertje met rivier en een ruime groene tuin met veel zitjes. Hoe dan ook vind je hier rust en ruimte in overvloed voor rust en inspiratie. 

In de landelijke, glooiende omgeving liggen pitoreske dorpjes, zoals La Perriëre, een prachtig kunstenaarsdorp. In de buurt ligt ook de streek: de zogenaamde Alpen, je waant je in Zwiterserland met de prachtige rivieren, schattige dorpjes en rotspartijen. 

Vlakbij zijn twee natuurparken en de steden Alençon, Le Mans en Bellême


Niet te vergeten dat er overal prachtige brocante winkels te vinden zijn en heel veel marktjes in de omliggende dorpen met Vide greniers (kofferbak verkoop)

De molen ligt in het gebied Le Perche: waar sinds eeuwen paarden (Percherons) worden gefokt. Het is een prachtige, heuvelachtige en groene streek met beeldschone manoirs, kastelen en mooie plaatsen als Mortagne au Perche en Bellême. 


STEDEN

AlençonOp 20km afstand, bekend vanwege het beroemde kantwerk en zijn mooie monumentale gebouwen. www.paysdalencontourisme.com. 

Mamers: (8 km) is een levendig historisch stadje waar o.a. veel winkels en restaurants zijn. Mamers beschikt ook over een zwembad, bioscoop en een theater. Bovendien is er een vrijetijdscentrum, waar men kan tennissen, waterfietsen, vissen en paardrijden. www.tourisme-mamers-saosnois.com 

Le Mans: bekend van het 13,65 km lange 'Circuit' waar jaarlijks de 24 uur van Le Mans plaatsvindt. Ontzettend leuk om dit circuit te bezoeken. Le Mans heeft nog een authentiek middeleeuws stadsgedeelte waar je uren kan slenteren door de smalle steegjes. Le Mans is een grote universiteitsstad, waarvan ook de cinematografische waarde bewezen is in films als ‘Cyrano de Bergerac’ en ‘The Man with the Iron mask’.

Bellême: de hoofdstad van de Perche en sinds de Middeleeuwen is hier elke donderdagochtend een markt. Bellême is een kleine karakteristieke stad in het Regionaal Natuurpark van de Perche. Bellême behoudt een rijk architectonisch erfgoed en een "geest", dat zich vooral onderscheidt van andere steden in de Perche door de imposante herenhuizen met zijn nobele gevels. Elegant door de sfeer van de vele winkels.

ACTIVITEITEN

Golf:  In Bellême en Alençon (in de buurt) zijn schitterende 18-holes golfbanen. Voor alle gasten is er een korting van 25% geregeld op de greenfee.

Minigolf: In Bellême, kwartiertje rijden is een leuke minigolf baan.

Zwemmen: Overal in de buurt zijn meren waar je heerlijk kunt zwemmen. Bij mij in de rivier kan je "pootje baden". In Bellême is een groot zwembad.

Paardensport: Nationale Stoeterij (Haras) ‘Le Pin’ , het ‘Versailles van het paard’ is één van de bekendste stoeterijen ter wereld en stamt uit het begin van de 18 e eeuw. De historische stalgebouwen en het kasteel zijn gelegen op een terrein van 1.000ha en bieden ruimte aan zo’n 50 hengsten van 10 verschillende rassen in dienst van de fokkerij. Op ‘Le Pin’ worden rondleidingen georganiseerd waarbij o.a. de stoeterij, het kasteel en het museum bezocht kunnen worden. Op donderdagen (van juni tot september) vinden ook de indrukwekkende hengsten presentaties plaats. Afstand: +/- 60 km. www.haras-nationaux.fr

Kastelen en kathedralen: De Loirestreek is de pronkstreek van Frankijk. Je kunt er heel lekker fietsen en vele dorpen en steden bezoeken. De hoeveelheid kastelen en kathedralen is opmerkelijk te noemen, maar ieder hebben ze hun eigen charme. Een sprookjesachtige reis voert langs renaissance kastelen, middeleeuwse vestingen en fraaie parken en tuinen in de Loirevallei waar gedenkwaardige klank- en lichtspelen worden georganiseerd. De reis is een feest voor jong en oud. Het indrukwekkende Château de Chambord is het grootste kasteel langs de Loire. Het Château de Cheverny leverde de striptekenaar Hergé inspiratie op voor de tekening van Kasteel Molensloot in Kuifje. Geniet op het Château d'Azay-le-Rideau van een droomomgeving met water. Zorg dat je blik op het noorden gericht blijft in het park van het Château de Valençay waar het grootste labyrint van Frankrijk ligt! Negentien kastelen vertellen hun verhaal en zijn het bezoeken waard, dat mag je niet missen als je in de Loirevallei op vakantie bent!

Wandelen: Op een steenworp afstand zijn 2 fantastische natuurreservaten waar je uren kan wandelen eventueel onder leiding van een gids. Wat dacht je van een wandeling in het donker, volledig vertrouwen op je zintuigen. Het Parc Naturel Régional du Perche is een landschap van heuvels bekroond met bossen, van valleien met heggen en van holle paden omzoomd met hagen, rivieren en plassen. Ten westen van Blèves ligt het natuurpark Normandie et Maine, bekend van de uitgestrekte bossen.