Le Moulin en Route
meetings, eat & sleep

OVER LE MOULIN EN ROUTE

Le Moulin en Route is een pittoreske watermolen op een idyllische plek op het Franse platteland. De watermolen uit 1883, gerenoveerd in 2010, koppelt authenticiteit aan modern gemak en faciliteiten. Met de rustige ligging in het groen is hier alle rust en ruimte voor een heerlijk verblijf. Le Moulin en Route ligt slechts een paar minuten rijden vanaf de N12 en A28 ideaal als tussenstop.

Le Moulin en Route ligt in Blèves, een dorp met ongeveer negentig inwoners in Noordwest-Frankrijk. Oorspronkelijk zijn beide huizen gebouwd als watermolen, op een punt waar twee riviertjes samenkomen - nog steeds stoomt het water tussen de twee huizen in een soort hal waar een aantal zwaluwnesten zitten.
In 2010 heeft een grondige restauratie plaatsgevonden om de watermolen in oude luister te herstellen en te voorzien van eigentijds comfort, zoals  internet en satalliet tv. 

Het gastenverblijf heeft een gezellige woonkamer met houtkachel en tv om heerlijk te relaxen.

In het huis zijn drie badkamers aanwezig, met douche en één met ligbad. Naast de woonkamer is op de begane grond is een separaat toilet. Het overdekte buitenterras aan de rivier is de plek om tot laat in de avond te vertoeven, en eventueel om je diner, lunch of ontbijt te nuttigen.

Er is sinds kort een leuk winkeltje in de molen waar je heerlijke streekproducten kunt kopen. Er zijn souvenirs en gave vintage en kleine meubels te verkrijgen.

BOEK NU

Wil je persoonlijke informatie mail LeMoulinenRoute@gmail.com of bel 0031-614045747


ARRANGEMENTEN

VAN DE PADEN AF: Er zijn diverse arrangementen beschikbaar zoals een gave boswandeling in 1 van de natuurreservaten om de hoek. Hierbij gaan we van de paden af en op zoek naar voedsel. De maaltijd bereiden we op een kampvuur.

BBQ: Heerlijk onder de overdekte overkapping genieten van een Franse BBQ, 3 soorten vlees, baquette, salade, groente,  sausjes, biologisch van lokale streekproducten. Koffie of thee na.

OP FRANSE KLOPJACHT: Ik neem je na een stevig ontbijt mee naar ons jachthuis en gaan samen met de jagers kloppen. We wandelen van de paden af in het prachtige indrukwekkende natuurgebied en spot wild. Tussen de middag een authentieke Franse 4 gangen lunch op de bbq.

 PICKNICKEN: Geniet van een heerlijke lunch in de aanwezige boomgaard bij het meer: baquette, sap, zelfgemaakte jam, kaasjes en fruit.

KAMPVUUR: Bouw zelf een kampvuur en bereidt heerlijke worstjes met baquette of marshmallows.


DE WINKEL

Sinds kort is er een winkel in het gedeelte waar het molenrad staat. Hier kan jij Franse streekproducten kopen zoals: jam, terrines, gedroogde worst, thee., Er zijn ook Nederlandse producten te krijgen zoals hagelslag, pindakaas, drop, pepermunt en appelstroop. Ben je op zoek naar een leuk vintage souveniertje ook dat staat in de winkel zoals vintage kristallen champagneglazen, mooie borden, schaaltjes, zelfs een poef en een ladenkast, natuurlijk niet te groot, zodat het nog in de auto past.


GASTERVARINGEN

Vanuit Booking.com, totaalscore 9,2

  • Natasja is een lieve gastvrouw die er alles aan doet om het je naar de zin te maken
  • Heerlijk gegeten met prima wijntjes
  • De sfeer was heel gezellig door Natasja's aanstekelijk enthousiasme
  • We hadden een ruime, schone kamer met een heerlijk bed
  • De accommodatie is prachtig met een fantastische tuin
  • Zowel het ontbijt als de bbq waren uitgebreid en erg lekker en gezellig samen met de andere gasten
  • Je voelt je direct thuis en een super vriendelijke gastvrouw
  • We had one very good evening meal here and great breakfasts